Mi is ez?

Sok apró lépésből egy hosszú út lesz, sok apró jótettből egy egész csoda.
Egy 440 kilométeres út a gyermekekért.

A célunk, hogy felhívjuk a figyelmet az alapítványra, melyet Böjte Csaba alapított és több, mint 2 000 gyermek gondját viseli. Erdély szerte 67 házban, Magyarországon három házban nevelkednek, jutnak meleg ételhez, tanulnak és lesznek testileg és lelkileg egészséges felnőttek a rászoruló gyermekekből. A házak gazdálkodnak, gyümölcsöt, zöldséget termesztenek, állatokat tartanak. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány ezt a színt teszi a világhoz.

A Séta csapata mindössze három ember.9743_724428900905607_786553719_n

IMG_9274

Kozma Zsolt az egyik elkötelezett ötletgazda, aki eddig már két ízben tette meg a  440 kilométert Budapesttől, Déváig. Zsolt korábban végigjárta az El Caminot. Maga így vélekedik: „Mélyen megragadt bennem az út hangulata, a segítőkész emberek, a nyugalom és a megérkezés öröme. Szeretném most mindezt újra átélni.”

Kollázsok5

Kökényesi Krisztián a harmadik évben járta végig a 440 kilométeres utat 13 nap alatt. Krisztián 2013-ban ismerkedett meg a dévai házban lakó gyermekekkel és gyorsan a barátjukká, beszélgetőtársukká, foci partnerükké vált.

Kollázsok10

Nagy Andrea az esemény másik ötletgazdája, aki szervez, tájékoztat, informál, aki az útról folyamatosan tájékoztatást és híreket ad, fogadja azokat, akik csatlakozni szeretnének a küldetéshez.

És, hogy mit mond Böjte Csaba a Sétáról:

„Én nagy-nagy szeretettel köszönöm ezt az ajándékot, amivel szebbé, teljesebbé, lakhatóbbá teszi a világunkat. És egyben bíztatok bátorítok mindenkit, hogy teremje meg a maga kis virágát ott ahol van. Lehet, hogy valaki nem érez magában kedvet egy ilyen hosszú útra, egy ilyen nagy sétára, de úgy érzi talán, hogy hangja kell legyen ennek a szó nélküli sétának és ő beszél, más talán rajzol.” – Böjte Csaba

Egy kis ízelítő abból, hogy milyen az az idő, amit a gyerekekkel töltünk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *