Az édes befőttek és a savanyúságok éve

JAM h, 12/19/2011 - 23:03

2011

Az édes befőttek és a savanyúságok éve

Közeledünk az év végéhez és ezzel elérkezett a visszatekintés ideje is. Ahogy mindig, most sem öncélúan ragadtunk billentyűzetet, Nektek is szeretnénk segítő kezet nyújtani egy kis emlékezéshez és az újévre való felkészüléshez. Egy illatos tea és mézes sütemény mellett merülj el Te is az idei év emlékeiben, olvass újra, gondolj újra és építs a múltra!

2011 igen izgalmas, változatos és kalandos év volt. Kis országunkban sok édes befőtt és számos savanyúság is a polcra került ebben a 354 napban és az évet szemlélve, még az sincs kizárva, hogy a hátralévő 11 nap is hoz még meglepetéseket. Az események mentén idei írásainkat is felidézzük, nézzük mi történt idén, mi vár ránk jövőre.

Stratégia gondolatok

Biztosak vagyunk benne, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan a hazánkban működő vállalatok százai kezdik majd a 2012-es évet is a vállalati stratégia frissítésével és az ahhoz igazított HR stratégia frissítésével, kialakításával. Örömmel látjuk, hogy egyre többen vallják, a tervezés és nyomon követés fontossága, a stratégiai szintű célok meghatározása és lebontása akciókká minden vezető fontos feladata.

Változó játéktér
Persze mind a stratégiára, mind a vállalatok javadalmazási politikájára rengeteg tényező hatott idén is, a 16%-os adóváltozás például az idei év kezdetét fűszerezte. A kompenzációs rendszerek módosítása mellett, akkor még nem gondoltuk, hogy rövidesen a munkabérek értékének megőrzése hoz majd újabb kihívásokat. És hogy mit hoz 2012? Új jogszabályok és kormányrendeletek sorát. Te mivel kezded az évet? Az MT módosításokkal? Esetleg az adatvédelmi törvénnyel?

Újraírt taktika

Idén sokszor beszéltünk a munka és a magánélet egyensúlyáról, a termelékenységről és hatékonyságról. Ezek a témakörök különös hangsúlyt kapnak, amikor a létszám és költségkeretek rendre fogyatkoznak és a szervezetben maradó kollégák feladatköre egyre duzzad. Ezért Bagdy Emőkével is arról beszélgettünk hol vannak a modern munkavégzés határai. A téma napirenden marad majd a következő évben is, erre nagyobb összegű fogadást mernénk kötni…

A legjobb játékosok

Ha az a bizonyos létszámkeret egyre kisebb, akkor még az eddiginél is hangsúlyosabbá válik, hogy kikkel játszol egy csapatban. Hogyan választod ki a megfelelő munkatársat vagy munkáltatót?

A fejlődés érdekében

A kezdetektől arra biztatunk mindenkit, hogy ne a fejlesztésen spóroljon. Keresse meg a megfelelő és szakmailag megalapozott partnereket és áldozzon a kollégák képzésére, fejlesztésére, hiszen a felkészült csapat lesz a siker kulcsa. Amit mi ígérünk, hogy a jövőben is rendre bemutatunk Nektek innovatív új utakat és objektíven tájékoztatunk a piac változásairól.

Magunkért, a világért

„Az élet semmilyen részének önmagában nincs értelme. Értelmet mi adunk a tetteinknek, és ezen múlik, hogy milyen a közérzetünk és milyen a környezetünkre kisugárzott hangulatunk. Amikor jól tudunk értelmet adni a dolgoknak, akkor megtaláljuk az örömünket a munkánkban, külön fejtörés és elemzés nélkül is.” Mondta F. Várkonyi Zsuzsa, akivel arra kerestük a választ, hogy miként lelhetünk örömet a munkánkban?

Nem titkoljuk, hogy különösen fontosnak találjuk, hogy mindenki ráleljen a saját útjára. A mi utunkról kiderült, hogy Déváig vezet egy remek ember, Kozma Zsolt nyomában. Séta Dévára programunk keretében rászoruló gyermekeknek gyűjtöttünk a 440km-es út, minden megtett kilométere után csilingelő Eurokat. És mi a „világ végtelen esélyei mellett Bennetek bízunk. Teljesen jogosan.

Édes lekvár a polcon

Számunkra mit jelentett ez az év? Az első év? Olyan indulást, amelyről nem is álmodtunk. Szeptemberben örültünk, mert már 10 000* jártatok nálunk, most pedig a 20 ezerhez közelítünk. Vidáman szemléljük, hogy rendszeres és visszatérő látogatóink vagytok! J Az előadásainkon, képzéseinken résztvevők száma is 3 számjegyű már.

Nagyszerű partnereket is hozott ez az év, írásainkkal a JAM főhadiszállása mellett találkozhattatok a HR Portálon, a Consultation magazinban, a HRCafé-n és némi lekvár jutott a Világgazdaságba is.

Nézzük mi mit teszünk hozzá a jövő évhez

A minőségi szakmai tartalomból továbbra sem engedünk és ezután sem olvashattok nálunk PR cikkeket. Visszajelzéseitekre, kérdéseitekre ezentúl is kiemelten figyelünk és a mosolyunk ezentúl is széles lesz az aktivitásotok láttán!

Jövőre is bátran nyúlunk be méhkasokba és beszélünk olyan témákról, amelyekhez mások félve nyúlnak. A jó példa ragadós. J 2012-ben is teret adunk nagyszerű szakembereknek és fontos gondolatoknak.

A zamatos, színes, ízletes friss gyümölcsök jövőre is üvegbe kerülnek! És Te mire készülsz 2012-ben?

Tartalmas ünnepet és sikeres, édes új esztendőt kívánva,

Jammy és Jammer