Gondolatok Nőnapon

JAM cs, 03/08/2012 - 22:15

 

Egy csokor…

avagy gondolatok Nőnapon

Ismét eljött a nap, ami a szebbik nemről szól. Tavaly öt izgalmas, nagyszerű és sodró lendületű hölgy mesélt nekünk az életéről, döntéseiről. Természetesen az idei évről sem felejtkeztünk el. Hogy mit találtunk ki?

Virágok helyett gondolatokból kötöttünk csokrot olvasóinknak. A „szálak” kiválasztásában öt úr segédkezett. Kedvesen, őszintén avattak be minket abba, miért szeretnek hölgyekkel dolgozni, mit jelentenek számukra és hogyan ünneplik őket.

A Hölgyek évszázada

„Nagyon-nagyon jó hölgyekkel együtt dolgozni! Még ha semmi különös nem is történik, akkor is izgalmassá és még sokkal élvezhetőbbé teszik a világot. Meggyőződésem, hogy a XXI. század a hölgyek évszázada lesz. Az ő teljesítményeik, értékeik, kitartásuk és megoldásaik fognak kiemelkedő eredményekre vezetni és legkritikusabb helyzetekben a kifinomult érzékeiken, és az ösztönös/racionális gondolkodásukon alapuló amalgamátum fog elvezetni a világ nagy dilemmáinak megoldásához. Hasonlóan gondolkodó férfitársaim nevében is köszönjük, hogy léteznek!”  Lipcsei András, Ügyvezető igazgató, Dr. Pendl & Dr. Piswanger Int. Vezetői Tanácsadó Kft.

A kezdet és a vég

"A nők jelentik számunka a kezdetet és a véget és persze a köztük lévő idő tökéletességét. Édesanyánk nélkül nincs élet, a párunk pedig (a hazai statisztikák szerint) ott lesz az utolsó pillanatainknál is. A tökéletes életet pedig egyféleképpen lehet definiálni: ott van mellettünk a NŐ" dr. Németh Zoltán

Nem ma. Miden nap!

„Nem szeretem az ilyen "kiválasztott" napokat. Sem a nőnapot, sem a Valentin napot, sem az anyák napját, sem a gyereknapot. 
Úgy érzem, ha csak egy ilyen napon jut eszünkbe a szebbik nem, a szerelmünk, édesanyánk vagy a gyerekünk és egyszerűen kipipáljuk egy apró ajándékkal, kedves szóval a "kötelességünket" akkor egyszerűen csak beálltunk a sorba.
Nem veszek ilyen napokon semmit sem a hölgyismerőseimnek, nem adok szerelmes lufit a páromnak, csokit anyunak. Bátyám tanított meg arra, hogy a születés- és névnapokat sem díjazzuk különösebben, hanem minden nap gondolunk egymásra.  Ha a másiknak szüksége van valamire, legyen az fizikai szükséglet vagy csak egy kedves szó, érdemi vállon veregetés, akkor azt akár minden nap megtesszük.

Mielőtt így nagyon elgondolkodnék az ilyen napokon és azok értelmén, hagy ragadjam meg az alkalmat, hogy holnap vagy azután pár kedves szóval, banános csoki átadásával emlékeztessem a kedves hölgyismerőseimet, hogy pár napja Nők napja volt.” Sirály Péter

Keresd a nőt!

„Cherchez la femme!/Keresd a nőt!- mondja a francia mondás. És mi (férfiak) meg is fogadjuk, akár a magánéletről, akár a szakmánkról legyen szó – a mondás legkülönbözőbb értelmezése szerint! Ahogy a NŐK, úgy ezen mondás sem egyértelmű, van Bennük valami titok. Eredeti jelentése még az volt: „ a nő minden rossznak az oka”, viszont mára inkább értelmezik a férfiak sikerének és végzetének végső okaként. Egy biztos, a Nők legyenek önmaguk és keresni fogják Őket – az élet bármely területéről is legyen szó!” Boda Richárd, Marksman & Wolf

Mások vagytok

„Lányok, Hölgyek, Asszonyok. Éltem minden részében jelen voltatok. Segítettétek gyerekkoromat, szerelmemet, gondolkodásomat, tapasztalataimat. Köszönöm, hogy vagytok, hogy mások vagytok, ezért vagyok ma olyan, amilyennek ismertek.:) Isten éltessen Benneteket!” Szabó Marcell, Tailor marketing Értékesítési vezető

Bonyolult óramű

Zárásként egy kedves barátunk versrészletet küld a hölgyekek, ezzel kötjük össze csokrukat és kívánunk miden jót az összes hölgy olvasónknak!

Szilágyi Domokos: Ha nem vagy itt
„Vagy a levegő, amelyet beszívok, 
a táplálék, amelyet visz a vér, 
a látásom vagy - tán meg is lepődném, 
ha tenszemeddel rám tekintenél - ; 
vagy, észrevétlen, mint ahogy a kéz, 
a szív, az agy, a gondolat, akármi, 
életem része, melyet bármikor 
keresetlen is meg tudok találni; - 
smint a bonyolult óramű, ha elvész 
egy alkatrésze, s tiktakja kihagy, 
olyan lennék nélküled; és csak akkor, 
csak akkor tudnám igazán: ki vagy.”