Húsvét JAM módra

JAM h, 04/25/2011 - 11:16

Húsvét JAM módra

avagy mese az ünnepről a tanyán

 

Az ünnepek alkalmat adnak rá,  hogy kilépjünk a hétköznapokból, másként nézzünk ugyanazokra a helyzetekre. Ezt engedtük meg magunknak most mi is, a húsvét világi és üzleti vonalaival kapcsolatban. Az alábbi mese fantáziánk szüleménye, bármiféle egyezés valós eseményekkel csupán a véletlen műve. Kellemes ünnepet kívánunk minden kedves olvasónknak!

...réges-régen egy pompás tavaszi napon történt, hogy a tanyán élő állatokúgy döntöttek, a húsvétot ünnepséggel köszöntik. Ez egy békés, csendes tanya volt, ezért hogy mindenki egyenlő esélyeket kapjon, pályázatot írtak ki, amin a „Pipedli” tyúkszövetség nyerte el a szervezés jogát. Feldíszítették az udvart, házi tojásokat rejtettek el és pompás lakomát készítettek. Nemzetközi sztárvendégnek leszerződtették Caprizzio Venótát is a spanyol tenor kakast.

A vendégek fogadására az ünnep hangulatához és fényéhez illően felkérték a „Chicks” csibe tánctársulatot és a „Ducker dance” kacsa formációt. Az ajándékok osztását pedig a nyúlcsapatra bízták, akik akrobatikus ugrásokkal dobták fel a feladatot.
 
 
A műsor összeállítását és a koreográfia betanítását Gőgös Gúnár Gedeon, országos hírű táncmesterre bízták. Gedeon ferde szemmel nézett az újító stílussal sikereket halmozó Kacsacsapatra és korszakalkotó stílusukat egyenesen amatőrnek minősítette. Gedeon végül szakítva a józan mérlegeléssel kizáratta a hápogó társaságot, arra hivatkozva, hogy az úszóláb jogosulatlan előnyt jelent a tánc akrobatikus elemeinél. Az idő rövidségére tekintettel, a Gúnár előzetes összeütközéseit a kacsákkal, nincs módunk részletezni. A szervezőknek szintén az idő rövidsége miatt nem volt idejük az ügy kivizsgálására, helyben hagyták Gedeon döntését. A kacsák értetlenül álltak a valótlan indokok és a szervező bizottság döntése előtt, még csak hápogni sem tudtak, a csibék pedig lázasan riszáltak tovább.
 
 
Elérkezett a nagy nap, a vendégek a szomszédos gazdaságokból érkeztek, köztük olyan nagy vezető ürük és bikák, akik részére VIP páholyt alakítottak ki. János, a helyi riportermacska is megérkezett vitriolba mártott ceruzájával és alig várta, hogy egy friss cikket kanyarítson a nap eseményeiből. Az istálló mögött hüppögő kacsákról ő sem vett tudomást. Mivel a spanyol kakas sajnálatos módon berekedt a nagy napra, így a kacsák mellett ő is kimaradt az ünnepségből.
 
János cikke bejárta a világsajtót, így lettek a Csibék és a Nyulak a húsvét sztárjai. A diszkriminációval egyetlen állat sem foglalkozott, a kacsáknak megmaradt a kacsatánc.
 
Miként eshetett meg ez a csúfság? Jogos volt a döntés vagy diszkriminatív? Vajon hosszú távon ki lett boldogabb? A celeb életre és csokifigura formába öntött öröklétre kárhoztatott nyulak és csibék vagy a gourmand konyhák és mesefilmek sztárjává avanzsált kacsák?
 
 
JAM Team