Második születésnap

JAM k, 11/06/2012 - 23:12

Második Születésnap

 

Kedves Olvasónk, Kollégánk, Barátunk,

Vasárnap, 2012.11.11-én lesz a JAM második születésnapja. Ebből az alkalomból szeretnénk megosztani Veled néhány gondolatot.Hurrá, születésnap!

Régóta készülünk erre az írásra, örömmel terveztük, hogy megosztjuk Veletek ezt a pillanatot. Aztán elérkeztünk a kivitelezésig. Gondoltuk nem kezdjük olyan szokásos, szentimentális mondatokkal, mint például: „gyorsan elszaladt ez az időszak” és „nagyon hasznos és izgalmas volt ez a 2 év”. Ezután az jutott eszünkbe, hogy maradunk a tényeknél. De a gondolat, hogy úgy vegyük számba az írásokat, Benneteket, kedves lekvár barátainkat, vagy a képzéseinket, előadásokat, mint a tanulókat osztálykirándulás alkalmával, eltérített minket ettől a tervtől is. :-) Így maradunk egyszerűen a jelzőknél. Hogy milyen volt ez a két év?

Dolgos, izgalmas, meglepő, mozgalmas, vidám, tanulságos, sodró, lekváros!!

A háttér

Tavaly, az első születésnapunkat alaposan megünnepeltük, személyesen vagy virtuálisa, de közösen! Volt pezsgő, ajándékok és ünnep. Az idei évfordulót azonban kicsit másként terveztük. Én magam most éppen Varfuriléből, Romániából írok Nektek, a Séta Dévára program 11. napjáról. A Séta keretében Kozma Zsolt 440 kilométert tesz meg gyalog azért, hogy rászoruló gyermekekre hívja fel a figyelmet. Ismeritek a történetet, igaz? A történet tavaly úgy kezdődött, hogy Zsolt gondolt egy nagyot, mert megérintette egy történet. Semmi különös nem történt, csak megnyitott egy e-mailt és olvasni kezdett gyermekekről és valakiről, aki mindent megtesz értük, aki több mint 2 000 kis lelket terelget. Így kezdődött az ő rajongása Böjte Csaba munkája iránt.
 
Később törni kezdte a fejét, miként segíthetne a maga módján. Korábban bejárta az El Camino-t, a gyerekek, a lehetőségek cikáztak a fejében és megszületett az ötlet. Gyalog Budapestről Déváig! Zsolt nem viccelt. 440km-t tett meg 11 nap alatt. Az ajtók megnyíltak, az egyes állomásokra sikerült szállást, szeretettel várakozó fogadókat, meleg vacsorát szerveznünk. Ez volna a mi feladatunk, a szervezés, egyeztetés, a cikkek megírása, a safety car vezetése és minden egyéb háttér teendő. A Sétáról folyamatosan hírt adtunk és a megtett kilométereknek gazdát is kerestünk 1€/1km áron. Így segítettünk. Ugyanezt tesszük idén is. Immár Védnökökkel erősítve, Palya Bea, Dr. Bagdy Emőke és Bogányi Gergely támogatását érezve. „Szerintem nincs cselekedet, ami nyomot ne hagyna, ami változást ne indítana. Csak jó sok bizalommal, az öröm energiájával kell feltölteni és akkor elkezd továbbsugározni és termeli a jót.”Palya Bea a Séta Déváról
 
Az idei ünnep

Ezen a szép vasárnapi második születésnapon indulunk majd vissza Déváról az idei, 2 hetes utat követően. Idén ez a mi ünnepünk, az utazás, a megérkezés és az elhatározás, hogy egy kicsit fordítunk a világon, csilingelő eurókat gyűjtünk az Alapítványnak és fertőzünk a gondolattal, hogy jónak lenni jó!
 
Kérlek, hogy idén is tarts velünk. Ünnepelj, utazz velünk. Utunkat követheted a Séta Facebook oldalán: fb.com/SetaDevara és persze saját weboldalán is: www.setadevara.hu

Születésnapunkra most egy jótettet kérünk Tőled. Biztosan van olyan a környezetedben, akinek segítségre van szüksége. Tölts meg egy jótettet, most a mi kedvünkért örömmel. Persze, ha nincs ötleted, hogy kinek segíts, mellénk is állhatsz. Itt is van még hely és örökbefogadóra váró kilométer.

Persze Jó tett helyébe jót várj! Ha a jótettedről mesélsz nekünk, akár itt, akár a facebook oldalunkon, akkor egyike lehetsz a szerencsés 15 olvasónak, akit Personal Hungary kiállítás jeggyel ajándékozunk meg!
Köszönjük, hogy két éve velünk vagytok!
Andrea

Az idei ünnep