Rendezvény ajánló

JAM p, 05/10/2013 - 21:11

Rendezvény ajánló

2013 ősz

 

Ahogy mindig, most is figyelemmel kísérjük a közeledő rendezvényeket és szeretettel ajánlunk a figyelmetekbe néhányat. Válasszátok ki szakmai programjaitokat! :-)

truBudapest 2013

Szeptember 19-én kerül sor a második magyar recruiting nonferenciára. Ahogy a szervezők fogalmazzák: "A Recruiting NONFERENCIA (avagy angolul: unconference) Bill Boorman, a világ egyik legelső legmeghatározóbb recruiting szakemberének találmánya.
Célja, hogy a HR és Toborzás-kiválasztás szakmák legfrissebb, legégetőbb és/vagy leginkább terítéken levő (és sokszor máig megoldatlan) kérdéseit és problematikáit vizsgálja meg úgy, hogy egy-egy adott téma köré egy elismert témavezetőt állít, aki egy szabad beszélgetést moderál a jelenlevők között.


A témavezető tehát nem uralja a beszélgetést, nem ő „minden tudás egyetlen tudója”, és nem is csak ő beszél. A témavezető kezdésként felvezet egy témát, és azzal elindítja a közös gondolkodást.

A NONFERENCIA szerkezete épp az, hogy bárki részt vehet ezeken a beszélgetéseken, bárki kérdezhet, vitázhat vagy dönthet úgy, hogy inkább csendben figyel és megfigyel. A beszélgetések igazi „mondandója” a közösség tapasztalatából és a különböző nézőpontok ütköztetéséből kialakuló diskurzus lesz.

A #truBudapest során egy adott időpontban három különböző téma fut majd egymás mellett három különböző témavezető moderálásával."

www.trubudapest.com

 

Cutting Edge OD Konferencia

„A Te életed. A Te döntésed. A Mi jövőnk.” mottóval rendezi meg Budapesten, szeptember 19-21. között a Szervezetfejlesztők Magyarországi Társasága (SZMT) éves konferenciáját. A Cutting Edge névre keresztelt konferencia az inspirálódás, a szakmaiság és tudástranszfer jegyében telik majd."
Az immár 20. SZMT Konferenciára hazai és külföldi előadók hozzák el legfrissebb tapasztalataikat, hogy a tanácsadók, üzleti partnerek és kutatók találkozni, kapcsolódni tudjanak egymással. Lehetőség nyílik dialógusokra esetekről és módszertani megoldásokról egyaránt.
A konferencia harmadik napján pedig az új, alakulóban lévő Európai Szervezetfejlesztő Intézet kerül a fókuszpontba. A hazai és külföldi előadók a konferencia szervezőivel és résztvevőivel együtt keresik a cutting edge válaszokat az új ritmusú világ kihívásaira.

Céljuk, hogy egy olyan társadalmat teremtsenek, ahol jobb élni és olyan szervezeteket, ahol jobb alkotni. Hogy egy olyan jövőt hozzanak létre, ahol mindenki felismeri és élvezi annak a szabadságát, hogy ő maga is része a teremtő folyamatnak. Érdekes és újszerű témákat kínálnak cégvezetőknek, kutatóknak, humán erőforrás menedzsment, illetve szervezetfejlesztés iránt érdeklődőknek egyaránt."

www.cuttingedgeod.com

 

Personal Hungary Szakkiállítás

Az idei a 10. év, amikor megrendezésre kerül a szakkiállítás. Ezt a jubileumi alkalmat gazdag programmal és szakmai előadásokkal ünnepli majd a rendezvény. Október 9-én és 10-én kerül sor a rendezvényre, ezúttal is a Syma csarnokban. A rendezvény évek óta a HR szakemberek és a vezetők találkozó helye. A kiállítók gazdag sora mellett előadások, gyakorlati fórumok, vállalati témaköröket felsorakoztató találkozási pont és interaktív coaching és tréning terület várja a látogatókat.

Baracskai Zoltán
és Mérő László indítja majd a témák sorát és a két napos program folyamban a Virtuális Munkaerőpiac Portáltól, a változásmenedzsmenttől, a coaching titkaig, a HR informatika jövőjén át, a megtérülés mérésétől a generációk együttműködésén át, a HR controllingig vezetik majd az előadók a résztvevőket.

A Meeting Pointban most is a vállalati szakemberek hoznak aktuális témákat, többek közt a Tesco, a Főgáz és a Bonafarm gazdagítja a sort, a mérőszámok, a változások menedzselése vagy éppen a lokális-regionális kérdésekkel.

Az idei rendezvényt kíséri a TEDx Corporate bemutató, amely előadásokkal és gazdag ismeretanyaggal hozza majd a videókból jól ismert „piros körök” hangulatát.

A vezetés másik arca címmel Koczó Ildikó kerekasztal beszélgetés keretében kérdezi majd az emberi oldalról Küllői Pétert, ifj. Chikán Attilát, Iván Györgyöt és Kovács Gábort. A kiállításhoz kapcsolódóan a HR csapatok idén először pályázhatnak, hogy elnyerjék „A magyar HR szakma kiválósága” díjat.

www.personal-hungary.hu

 

--------------------------------------------------

2013 nyár

 

III. Esélykonferencia

Május 30-án rendezi meg az mtd Tanácsadói Közösség, immár harmadik alkalommal az Esélykonferenciát. A rendezvény célja, hogy a családbarát intézkedések vállalati gyakorlatát járja körbe.

Többek közt a családbarát munkahely, a munka-magánélet témakörének kérdései, a munkáltatói márka és a generációk témaköre is terítékre kerül.

A Sokszínű Szervezet Top 10 díj is az eseményen kerül majd átadása.  
 
Részletekért kattintsatok a rendezvény oldalára: http://eselykonferencia.hu
 
 

SZMT Sátras Outdoor Konferencia 2013

Június 14. és 16. között, a csodás Diósjenő dombjai között kerül megrendezésre a Sátras Outdoor Konferencia, "Állat"ságok és "Zöld"ségek alcímmel. Ismét garantált a jó társaság, a szakmai programok, a zöld fű és az erdő.

Ahogy a szervezők fogalmaznak: "A természet tükre megmutatja, hogy kik vagyunk, ha nyitottak vagyunk rá. Outdoor gyakorlatok során ebben segítenek minket az élővilág elemei és az állatok. Szeretnénk általuk újszerűen tekinteni környezetünkre, önmagunkra, szakmánkra. Mindezt megélni egy befogadó, baráti közösségben, összhangban egymással és a környezetünkkel." 

Részletekért kattintsatok a rendezvény oldalára: http://szmt.hu/konferencia/szmt-satras-outdoor-konferencia-2013.html

 

Coaching Camp

Június 20 és 22 között kerül megrendezésre a Coaching Camp Gárdonyban. A rendezvény szervezői azt tűzték ki célul, hogy a coaching szemléletű nevelés és vezetés elveit és gyakorlatát minél szélesebb körben ismertessék meg.

Ahogy a szervezők fogalmaznak: "Hagyományt és szinergiát kívánunk kialakítani az egyes coaching irányzatok között annak érdekében, hogy a coachok folyamatosan fejlődő minőségi támogatást tudjanak nyújtani ügyfeleik számára."

Milyen program vár Rátok? Plenáris és szekcionális formában a meghívott Vezetőedzők ismertetik azokat a coaching eszközöket, módszereket, melyeket alkalmuk nyílik a résztvevőknek kipróbálni, alkalmazni coaching gyakorlatokon keresztül. Coaching szemléletű vezetők megosztják tapasztalataikat a szervezeteken belüli coachingról. Coaching Café – közös munka hozott esettanulmányok kapcsán. Vizuális jegyzeteléssel megörökítésre kerülnek a Coaching Camp eseményei.

Részletekért kattintsatok a rendezvény oldalára: http://coachingcamp.hu